skrot

Er skrot det samme som noget, der skal kasseres?

Er skrot det samme som noget, der skal kasseres?

Som udgangspunkt lægger det jo til ordet “skrot”, at man har at gøre med noget uønsket, hvoraf det oprindelige produkt er reduceret til et absolut minimum, som næsten ikke kan bruges til andet end at omdanne det til noget helt nyt.

Det kan være kobber, jern, andet metal eller lignende, som man ofte kan få lidt penge for ved for eksempel at sælge det til en skrothandler som dem her: https://www.veder-skrot.dk/

Umiddelbart er det jo en god tanke, at man ikke bare lader disse ting ligge og forurene i naturen eller på anden måde være til gene og ulempe ved at flyde.
Så kan restprodukterne jo stadigvæk blive genbrugt til noget, der kan gøre gavn på anden måde – eller blive skabt på ny til et lignende produkt, bare i bedre version.

Selvom det kræver en del energi at omdanne denne skrot til noget nyt, så er det intet regnet med, hvor meget man sparer på miljøfrontet ved at lade tingene gå i cirkulation, så det kan bruges næsten konstant, så man ikke er nødt til unødigt at skave nye komponenter, hvilket blot påvirker miljøet negativt, men at man kan omdanne skrottet til noget nyt og fordelagtigt.

Så er det egentlig dårligt skrot, eller har man potentiale i dette rustne guld, der bare venter på at få indfriet sit iboende potentiale?

Vi siger: “Ja! så sandelig!”

Der er skrot kun skrot i en begrænset periode, det skal ikke betragtes som endestationen for noget, der bare bliver kastet udover kanten af verden, men derimod ses på som genbrugs-skrot, der er nået til det sidste led i en kæde, hvorefter den kan indgå på ny i en anden kæde eller en ny en af slagsen.

Ubrugeligt skrot bliver det først, hvis man opdager, der er giftige kemikalier i, som man ikke kan sive fra, eller man bliver enige om, at et givent produkt skal droppes at indgå i samfundet længere.