Gulvafslibning

Få dit ensartede og skinnende trægulv igen med en gulvafslibning

Få dit ensartede og skinnende trægulv igen med en gulvafslibning

Måske synes du, at dit gamle trægulv er lige til at kassere. Årtiers slitage har sat deres tydelige spor i form af pletter og skrammer. Gulvets overflade, som før var så fin og ensartet, er nu ru og gråligt mat – nogle steder mere end andre – hvilket giver gulvet et ujævnt look. Og så er træværket blevet helt udtørret i overfladen, hvilket gør, at der konstant dannes splinter, som hænger fast i strømper og sokker.

Det kan være, at du er fristet til at rykke trægulvet op og erstatte det med et nyt – eventuelt et mere rengøringsvenligt gulv som for eksempel et cement gulv eller et laminat gulv. Men her er det, at du bliver nødt til at træde et skridt tilbage og tænke dig om en ekstra gang. Udskiftning af gulv er nemlig ikke nogen helt billig affære. Har du først anlagt beton eller cement gulv oven på dit trægulv, er der ingen vej tilbage. Og det er faktisk slet ikke sikkert, at det er nødvendigt at gå så drastisk til værks. Det er meget sandsynligt, at dit slidte trægulv sagtens kan blive flot og strålende igen med en grundig gulvafslibning.

Hvordan ved jeg, om mit gulv kan tåle en gulvafslibning?

Er dit gulv fremstillet af træ, og er det – bortset fra de overfladiske skønhedspletter – ellers helt intakt, kan det sandsynligvis sagtens tåle en gulvafslibning. Og det kan helt sikkert blive rigtig flot med den rette efterbehandling. Hvis gulvet ikke har graverende skader – for eksempel buler op efter en vandskade – vil en gulvafslibning være fuldt tilstrækkeligt for at få gulvet pænt og ensartet i overfladen igen. En professionel gulvmand vil kunne hjælpe dig med at opnå det smukkeste og mest holdbare resultat, og samtidig rådgive dig med hensyn til efterbehandling og vedligeholdelse.

Læs mere om gulvafslibning på gulvkanonen.dk