Kom dit misbrug til livs

10 juni 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Har du et misbrug, eller er du på vej til at få et, er der hjælp at hente på et af misbrugscentrene rundt omkring i Danmark. Det er gratis at få hjælp til at komme sit misbrug kvit, da et misbrug ses som en hvilken anden sygdom, som man kan få hjælp til at blive rask af.

Men som når man besøger lægen skal man opgive sit cpr. nr. Det skyldes at der til betalingen juridisk skal knyttes et cpr. nr. Har man ikke lyst til at oplyse det og det kan der være mange gode og legitime grunde til, kan man vælge selv at betale for behandlingen og forblive anonym. Du kan læse mere her https://behandlingscenter-stien.dk.

Misbrugscenter

En behandling er meget mere end metadon eller antabus

Tidligere troede man at det var nok med en fysisk afgiftning og så blev en misbruger sendt hjem med et glas metadon eller antabus. I dag ved man at et misbrug er langt mere kompleks end blot den fysiske afhængighed og derfor er en behandling meget mere omfattende end tidligere. Ved siden af den fysiske del, er der også fokus på årsagerne til misbruget, som jo kan være alt fra en dårlig barndom til mishandling eller blot et stort festgen.

Når man har færdiggjort en behandling og ofte skal der flere gange til før det lykkes er der hverdagen. Her bliver du bakket op af behandlingscenteret for det er her den store prøve skal stå. Kan du holde dig ædru eller “clean”. Mange vender tilbage til gamle vaner af ren og skær ensomhed, for ofte er man også nød til at sige farvel til gamle venner, som typisk også har et misbrug.

Derfor ydes der hjælp til at få nye og sunde vaner. Det kan være alt fra at få en ny hobby til at finde en ny bolig, søge et job eller pension.