Nyd udsigten med fastkarm vinduer

18 oktober 2021 Lotte Hindsberg

advertorial

I takt med at vores boliger bliver bedre og bedre isoleret, kan man begynde at få større vinduer. Gamle utætte vinduer har ellers været en kilde til at ens varme i boligen er forsvundet, men i dag vil nye vinduer sikre at det ikke sker. Derfor kan man sagtens vælge at få større vinduer end tidligere. Blandt andet fastkarmsvinduer.

Fastkarmsvinduer er som udgangspunkt større og som navnet antyder, vinduer der ikke kan åbnes. De giver mere lys og du får også en bedre udsigt.

Få råd og vejledning

Inden du køber dine nye vinduer er det en god ide at få råd og vejledning af din glarmester eller tømrer. De kan ved siden af at udskifte dine vinduer også råde og vejlede dig i forhold til hvilke typer af vinduer du skal vælge. Det kan være vinduer der passer ind i det hul i væggen som allerede er der, men også hvis du gerne vil have større vinduer eller måske et helt nyt vindue.

Har du f.eks. fået en terrasse kan du vælge at få et af dine vinduer lavet om til terrassedøre, så du nemmere kan komme ud på terrassen og du kan på samme tid få mere lys ind i din bolig og en bedre udsigt.

Når du får udskiftet dine vinduer, skal du være opmærksom på at din bolig er blevet bedre isoleret. Det betyder at du skal selv skal sørge for at få udluftet din bolig. Det kan virke lidt selvmodsigende at en bedre isolerende bolig kræver mere pleje, men det er svære for luften at blive udskiftet og det betyder mere fugt i boligen. Mere fugt betyder desværre også en større risiko for skimmelsvamp. 

Udluft derfor mindst to gange om dagen i 5-10 minutter. Det, er ikke nok at du blot åbner et vindue, der skal være gennemtræk.