Rottebekæmpelse på Frederiksberg

20 juli 2021 Lotte Hindsberg

Selvom der bestemt findes villaer på Frederiksberg er det et af de mest befolkede områder i Danmark og der findes mange lejligheds områder med fælles gårde og affaldsskure. Det betyder også at det kan være et sandt paradis for rotter, også fordi at Frederiksberg er et gammelt boligområde med et ældre kloaksystem.

Det betyder at der er stor risiko for, at er der er rotter i området og når og hvis du oplever eller har mistanke om at der er rotter, skal du kontakte kommunen, så de kan komme ud og bekæmpe rotterne. Rottebekæmpelse på Frederiksberg er vigtigt, for rotter har stor betydning for vores almene sundhed.

Rotter spreder sygdom fra dyr til mennesker

Det er vigtigt at bekæmpe rotter og vi har pligt til at kontakte kommunen hvis der er mistanke om rotter, f.eks. i kloakken. Er du i tvivl om hvor vigtigt det er at bekæmpe rotter, så husk på at få rotter på ganske kort tid kan blive til flere hundrede.

Er du stadig i tvivl så slå den sorte død op. Her dødede omkring 200 milioner mennesker i Europa af pest. Pesten blev bragt videre fra mennesker til mennesker af rotter, der boede og levede sammen med menneskerne og levede af det affald der lå i gaderne.

Få undersøgt din kloak

Begynder der at lugte af kloak og du vil ikke være i tvivl er det en god ide at kontakte en kloakmester og få ham til at undersøge kloaksystemmet. En TV-inspektion vil finde ud af om der er et hul på kloakken. En kloak er set med en rottes øjne en god rede og ser et hul som en invitation til at flytte ind. Din kloakmester kan lukke hullet, så rotterne ikke kan komme ned i kloakken. Det er på samme tid en god ide at få sat et filter på, så rotterne ikke kan komme op i boligen.