Sådan implementerer du bæredygtige beslutninger i din hverdag

16 november 2021 Steffen Hansen

advertorial

I en stadig mere sammenkoblet og globaliseret verden har vi et ansvar, ikke kun for os selv og vores samfund, men også for vores planet. Alligevel er der stadig mange af os, der hver dag træffer kortsigtet beslutninger, der ikke er til gavn for miljøet. Vi har alle brug for en mere langsigtet plan, der gavner på den lange sigt. Vi har brug for bæredygtige beslutninger i stedet for hurtige løsninger; vi har brug for innovation i stedet for forbrug; vi har brug for fremskridt i stedet for stagnation.

 

image

 

Stop madspild

En af de måder, som du kan hjælpe på, er ved at fokusere på at mindske madspild. Det har i mange år været et problem, at der bliver smidt for meget mad ud – endda også mad, der ingenting fejler. Der er de senere år kommet større fokus på at stoppe madspil bl.a. gennem app’en Too good To go, hvor butikker kan sælge overskydende madvarer billigt. Du bør også tænke på dette koncept hjemme hos dig selv og måske begynde at holde bedre styr på udløbsdatoer på dine madvarer.

Grønne energikilder

En anden måde, hvorpå du kan træffe nogle mere bæredygtige beslutninger, er ved at implementere en grøn energikilde i dit hus. Det kan f.eks. være gennem solceller på taget eller det kan være en luft-til-luft varmepumpe. Hvis du vælger at få en varmepumpe som opvarmningskilde i dit hjem, er det en god idé at få lavet en serviceaftale fra start, hvor der kommer nogle eksperter og sørger for, at den fungerer korrekt. Du kan læse mere om dine muligheder her: https://sj-el.dk/energi-og-miljoe/ 

Genbrug

Du kan også vælge at træffe bæredygtige beslutninger gennem genbrug. At fokusere på genbrug kan betyde, at du køber dine møbler brugte – og måske også indleverer dine brugte møbler til en genbrugsbutik, så andre kan få gavn af dem. Du kan også vælge at købe og sælge dit tøj i en genbrugsbutik, da du på denne måde ikke støtter den kæmpe tøjproduktion, der finder sted mange steder i verden.

Flere Nyheder